Atlasprofilax®

AtlasPROfilax® är en mycket säker, icke medicinsk, naturlig vibromassageteknik (neuromuskulär massage) som inriktar sig på de korta musklerna i nacken med syfte att uppnå korrigering av en mindre felställning av den översta kotan i ryggraden, atlaskotan (C1). Små felställningar i atlaskotan har ofta negativ inverkan på musklerna i nacken och kan orsaka en lätt komprimering av en av artärerna som går till hjärnan.

Pic 1Vid föreningen mellan skallbenet och atlaskotan finns det små muskler på baksidan. Området kallas ”occipital triangle”.
I kopplingen mellan centrala nervsystemet och hjärnan finns något som heter ”myodural bridge”. Permanent spänning i ”myodural bridge” medför störningar i kroppens kommunikation med hjärnan, vilket kan leda till tillstånd som svår kronisk huvudvärk, trötthet, yrsel, spänningar i kroppen, värk, balansrubbningar, inlärningsproblem, minnes- och koncentrationsproblem, svårigheter att somna, förstoppning, diarré, stickningar eller domningar.

 

Bland de vanligaste orsakerna till mindre felställning av Atlaskotan är händelser som förlossning, måttliga skador mot nacke, huvudet och olyckor som involverar whiplash.

Behandlingen

Oftast behövs bara en enda behandling. När atlaskotan väl har korrigeras rätt brukar den stanna på plats. En uppföljning sker några veckor senare för att kontrollera att kotans justering består.
Vanligtvis kommer människor som drabbas av kronisk smärta för behandling. Men människor med god hälsa, barn och idrottsutövare upplever också positiva effekter när Atlas har blivit korrigerad, deras kroppar fungerar optimalt.

Atlas Wrong3_WM

Effekter

AtlasPROfilax® har visat sig vara effektiv vid lindring av följande besvär:

Värk, domningar och muskelsammandragningar i huvud, axlar, rygg, midja, höft, nacke, armar, händer, ben, knän och fötter.

Muskel- och ledstelhet i käke, ansikte, rygg, nacke och ben.

Problem med minne, styrka, balans och sömn.

När kotan ligger rätt uppnås bättre balans mellan muskelkrafterna i nacke och rygg, bäckenets och kroppens position linjeras, vilket i sin tur leder till bättre hållning.

Positiva effekter är t.ex.:
• En progressiv förbättring av kroppshållningen
• Normalisering av trycket på vissa leder så som höfter och knän
• Förbättring av nervsignaler och blodtillförseln till hjärnan
• Ökad vitalitet och allmänhälsa
Korrigeringen av atlaskotan kan åstadkomma omedelbara förbättringar eller långsamma och successiva förbättringar.
Ofta märker man också att kompletterande behandlingar fungerar bättre så som massage, akupunktur m.m. efter att altaskotan har blivit justerad.

Historik

CH_SCHUEMPERLI_ReneCMetoden utvecklades av den Schweiziske mannen Renée-Claudius Schümperli mellan 1993 och 1996, efter år av studier. Metoden har studerats och godkänts av Medical Radiological Diagnostic Institute i tyskland, som tillhör det tyska universitetet i Witten-Herdecke. Med hjälp av den senaste generationens 3D dato axial tomografi, var AtlasPROfilax® föremål för fem år av vetenskapliga studier med avbildning med RMN och TAC i 3D. Studien visade på teknikens positiva effekter.

 

Studier

• 114 personer har studerats av ett team med specialister
• Alla specialister var överens om att 112 hade en felställd Atlaskota
• Vissa specialister var oeniga om 2 personer i studien där de inte var överens om atlas var felställd eller ej.
• Alla 114 behandlades med AtasPROfilaxmetoden och fick direkt efteråt gå igenom en ny Datortomografi.

Samtliga 114 deltagare visade sig ha en korrekt justerad Atlas efter en behandling med AtlasPROfilax®.

atlasprofilax-clinical-studies

Den officiella AtlasPROfilax® webbsidan är www.atlasprofilax.ch

Alla utbildade i AtlasPROfilax® måste årligen genomgå en kvalitetskontroll med tentamen för att få behålla sin certifiering.

Atlaskota

 

%d bloggare gillar detta: