En smygtitt på vår nya mera ”personliga mottagning”

Nu har vi äntligen flyttat tillbaka in i vår mysiga mera personliga mottagning i Vaxholm!

Du hittar oss på Hamngatan 15, 1tr – Vaxholm.

Välkommen!

Vad skiljer C1 Pro PEMF/IR-madrass från andra märken?

Vi på C1 Pro får ofta frågor vad som skiljer våra madrasser från andra konkurrenters madrasser.

Infraröd Madrass Fotoner och PEFM

Våra madrasser är verkligen ”fullmatade” med extra allt.
De innehåller:

 • PEMF (Pulse Electro Magnetic Field) (7,8 Hz)
 • Infraröd värme från ca 30-70 graders värme
 • Fotoner (Rött ljus terapi)
 • 3 olika stenar: Ametist, Turmalin och Jade sten.
 • Silikon hölje över vår kopparvajer (till skillnad från teflon som många har)
 • Aluminium avskärmning för elektromagnetiska fält
 • Gjort av naturliga material och känns inte plastigt

Läs mera om just våra madrasser och vad som gör dem så speciella

Så vad tycker då våra kunder om våra madrasser?

Läs mera här!

Jag har ju haft kronisk värk och psoriasis över i stortsett hela kroppen. Min smärta är väldigt mycket mindre och psoriasisen är istort sett helt borta. Det är svårt att sätta ord på det men jag är så lycklig.Känns som jag börjar få ett lytt liv.

Jag har lovordat din madrass så du kommer nog få en del beställningar om mina vänner får tummen ur 😅

Jag skulle vilja hjälpa så många. Tack för att du finns!!

~Michael Dahlby~

När jag spenderat en hel dag med att klippa gräsmattan och är extremt trött och öm i ryggen, lägger jag mig bara på min madrass i 45 min så är jag som ny igen.

~Hans Segerpalm~

Min hälsa är extra belastad pga min övervikt och Lipödem och jag har i många år sökt efter olika lösningar.
Efter 4 år som ägare av BEMER fick tyvärr ingen märkbar skillnad, så gav jag bort den till min mor och jag bestämde mig för prova Lindas madrass istället.

Efter 2 -3 dagars användning märkte jag att mina lipödemkuddar på knäna minskade och jag kände mig väldigt lätt i kroppen. Jag brukar ha värk annars men den var borta
Vid en förkylning använde jag den som bastu och tyckte att det påskyndade läkningsprocessen

Svullnaden jag har i kroppen minskar de dagarna jag använder madrassen.
Den gör att jag känner mig lättare, sover bättre
Jag älskar att somna på den och rullar av den när jag vaknar (fördelen med att vara singel med dubbelsäng)
Den är lätt plocka undan då väska finns
.

Jag har inte varit på lymfmassage sedan jag köpt madrassen så inköpet har redan gynnat min plånbok.

~Goranka Stjernström~

Jag hade letat länge efter en infraröd madrass som kändes helt rätt. Problemet var att jag inte hittade en som innefattade alla funktioner jag letade efter, och jag ville inte pussla med flera olika madrasser för att uppfylla mina önskemål. Men skam den som ger sig, hos C1 Pro AB hittade jag till slut vad jag letat efter, och lite till!
Jag är så otroligt nöjd och glad över madrassen och rekommenderar den varmt!

~Josephine~

Det har tagit lite tid att lära känna den och experimentera. Och under tiden har det gått lite i vågor för mig. Oftast har jag ÄLSKAT den. Den gör mig lugn och avslappnad och varm o go. Men sen ibland så vet jag inte om den gör så mycket. Men tillslut har jag landat på att den är riktigt bra! 🙏 ✨ Den får mitt nervsystem att varva ner och gör mig avslappnad och lugn. Vilket är preciiiis vad jag behöver.
Så ja jag gillar det och kan rekommendera den! 🙂

~Rebecka~

Hälsa och Folkbildning Del 4

Hej, Här kommer lite härlig läsning om Fascia och vad det är och hur detta är kopplat till Atlaskotan.

Presentation:

Linda Vigvinter född 1971, Utbildad Cert. Atlasprof®/Atlasspecialist, Friskvårdskonsult/Hälsopedagog. Sekreterare i styrelsen för IAQA – International Association for Qualified Atlasprof® Medskribent i alla 4 böckerna Hälsa och Folkbildning. Har arbetat med rehabilitering av långtidssjukskrivna i flera år samt olika friskvårdsprojekt. Driver nu företaget C1 Pro AB med fokus på AtlasPROfilax, Friskvård, Hälsa och Föreläsningar. www.c1pro.se  Facebook ”Atlasprofilax Linda Vigvinter”

Fascia – vad är det och hur hänger det ihop med Atlaskotan?

Visste du att?

 • Skelettbenen ”simmar” i en trög vätska av fascia.
 • Att musklerna egentligen är i 640 bubblor av fascia – en muskelfärs som hällts ut i 640 fickor av människans bindväv?
 • Fascia har sju gånger fler känselreceptorer än vad musklerna har!
 • Fascia reagerar och minns, och går också därmed att programmera om.
 • Fascia är tixotropisk (gå från ganska stel gel liknande tillstånd till en mer smidig flytande form)

Så vad är då fascia?

Hämtat från Johan Renström:

”Fascia består mestadels av kollagen, ett fiberprotein som är starkt som stål men samtidigt flexibelt. Beroende på hur fibrerna ligger, kan kollagen specialiseras för att motstå krafter, spänning, vridningar, kompression, tryck, elasticitet eller en komplicerad kombination av allt detta. När jag springer, då förlängs och förkortas musklerna. Hur långt de sträcker sig bestäms dels av nervsystemet, dels av fascia. Man kan se alla fibrer som små strån som hålls ihop tillsammans i buntar av fascia, som i sin tur omges av en hinna av fascia. Dessa hinnor förlängs och förkortas i takt med muskelarbetet. De kan också bli styva och orörliga. Inte minst efter en god natts sömn.

Fascia håller oss uppe

Blodet pumpas runt i kroppen av hjärta och venpumpar. Men vattnet pumpas inte runt. Varför hamnar inte allt vatten då i fötterna? Svaret är fascia. Fascian håller vattnet i små blåsor, ungefär som en apelsin håller juicen i små hinnor i allt större bubblor och klyftor innanför sitt skal.

På svenska säger man oftast bindväv i stället för fascia

Fascian vrider sig i olika banor som knutar runt kroppen och håller fast skelett, organ och muskler i ett skruvstäd. Musklerna i sig är lösa som köttfärs. Det är fascia som ger dem stabilitet och form. Fascia binder samman högerfoten med vänstra höften, den vänstra höften med högra axeln. Smärta i foten kan således påverka axeln. Smärtan förmedlas av detta nätverk av robusta gummiband, som är fyllt av olika sensorer. Fascian är ungefär som ett spindelnät. Petar man någonstans, sätts hela nätet i dallring och hjärnan sitter som en spindel och lyssnar och reagerar på allt som händer.

Vetenskap och kvacksalveri

De flesta ser det nog som att skelettet håller upp kroppen, men sanningen är snarare att fascian håller skelettet på plats. Skelettbenen ”simmar” i en trög vätska av fascia. Man kan frigöra ben och muskler från detta sega klister, eftersom en kropp – som alla vet – består av 206 ben och 640 muskler, 4000 senor och 900 ligament. Men det finns bara en fascia, och muskler, ligament, senor och ben, kan ses som delar i denna enhet. Är musklerna egentligen 640 bubblor i fascian – en muskelfärs som hällts ut i 640 fickor av människans bindväv? Det handlar om perspektiv – definierade och separerade delar eller en sammanbunden sörja av kött, organ och senor.”

För att sen fördjupa sig i detta lite mera, så består CNS (centrala nervsystemet) av tre olika typer av ”hinnor” (fascia) ”hårda hjärnhinnan” eller dura mater som det också heter vilket sitter fast i kraniet och följer hela ryggmärgskanalen och centrala nervsystemet ända ner till sacrum och svanskotan, men även ”spindelvävs hinnan” eller arachnoidea och den ”mjuka hjärnhinnan” eller pia mater utgör delar av CNS. Det är denna fascia som skyddar allt inom CNS (Centrala nervsystemet) men även skickar alla signaler och ser till att de kommer hela vägen upp till hjärnan.

Och hur kommer då atlas in i detta?

Så om vi nu försöker förenkla detta ovan, vad betyder detta för oss och vår fascia ihop med Atlaskotan?

Om nu hela kroppen är förbunden med fascia, skickar signaler till hjärnan, vilken väg måste de då ta? Jo, bl.a. genom det centrala nervsystemet genom ryggmärgskanalen som i sin tur går genom atlas och det som kallas för MDB /myoduralbridge. Myodural Bridge består av 100% fascia och alla signaler från centrala nervsystemet till hjärnan filtreras och tolkas här. Alltså, kopplingen mellan ryggmärgen och hjärnbarken går genom fascia.

Centrala nervsystemet är också omgivet av fascia så det kan glida och röra sig inne i ryggmärgskanalen, om nu denna inte glider är utsträckt eller inte rör sig så smidigt som den vill, om nu MDB inte är i perfekt skick och sen vår atlas inte ligger 100% rätt utan en aning felställd så kan man också förstå hur många symptom i kroppen uppstår, så som värk, pirrningar, domningar, huvudvärk, obalans m.m.

Genom att utföra en ”Atlasprofilax® behandling” så lägger vi inte bara en atlas mera rätt och balanserad, utan vi behandlar också all fascia och muskler och annat som omger en atlaskota, så genom detta kan vi även påverka hela kroppen, dess hållning, hur den tolkar olika signaler och även skapa avslappning.

I dag känner vi även till atlaskotans betydelse för vår hälsa och vår själsliga jämvikt. Atlas är porten genom vilken hjärnnerverna och mycket fina nervbanor, blodkärl, ryggmärg och ryggmärgsvätska banar sig väg ur det stora nackhålet. En felställd atlas kan leda till insnörning, cirkulationsrubbningar och ett minskat eller felaktigt informationsflöde mellan huvudet och kroppen. Den sunda jämvikten kan rubbas. Felställningen kan även leda till problem med ryggraden i sin helhet. Detta kan i sin tur påverka muskler, ögon, öron, käke, nerver, blodomlopp, jämviktsorgan och inre organ. Ryggraden måste dessutom kompensera atlaskotans felställning ända ner till iliosakralleden.

Eftersom varje kota står i relation till inre organ och till känslomässiga mönster kan en sådan snedvridning av vår inre axel även få psyket och själen att förlora jämvikten. Befinner sig däremot atlas i sitt naturliga läge kan kroppen hitta fram till en ny dimension av hälsa. Detta ger oss möjligheten att inte bara gå upprätta utan att leva ett genuint ”upprätt” liv.

Källhänvisning: Ett särskilt tack till Johan Renström som bloggar om löpning, hjärnan, hälsa och vetenskap. Skriver krönikor på Runners World och bloggar numer mest på Hjärnfysikbloggen som låtit mig använda delar av det han skrivit.
Samt: Lluis Manent min instruktör för min utbildning och hjälpt till att bidra med information och utbildning

Lite snålläsning – Hälsa och Folkbildning Del 3

Hej,

jag hoppas ni alla skall få lite inspiration och känna lite värme till er från mig i höstrusket med detta inlägg.

Presentation: 

Linda Vigvinter född 1971, Utbildad Cert. Atlasprof®, Friskvårdskonsult/Hälsopedagog, arbetat med rehabilitering av långtidssjukskrivna i flera år samt olika friskvårdsprojekt. Driver nu företaget C1 Pro AB med fokus på Friskvård, AtlasPROfilax, Hälsa och Föreläsningar. www.c1pro.se  Facebook ”Atlasprofilax Linda Vigvinter” 

80/20 principen för att uppnå optimal hälsa. 

Du har förhoppningsvis nu läst 2 härliga böcker med massa inspiration och tips som du nu tänker börja använda dig av. Frågan blir då hur? 

Jag tänkte prata lite om detta med kosten: 

Jag försöker alltid att se hela människan, ge enkla tips och råd som känns genomförbara och att man skall känna sig inspirerad och inte överväldigad av att man skall hinna med att göra saker och på olika sätt krångla till det hela.  

Så en fråga jag får från de flesta av mina kunder (när jag har börjat få dem på ”rätt väg” genom en  

AtlasPROfilax® behandling och då de har förtroende och märker skillnaden det kan göra i deras liv ) är; hur tycker du jag skall äta? 

Själv har jag provat många olika ”dieter” och har från början fått min kostutbildning enl. ”tallriksmodellen” och livsmedelsverkets rekommendationer. De senaste 10-12 åren har jag dock fått tänka om ganska rejält på den fronten och har därför läst på och uppgraderat mig betydligt mer. Men något som också då hände var att jag märkte att ingen orkar liksom leva så där EXTREMT nyttigt 100% av tiden. 

Jag har därför börjat vända på de flesta frågorna. När någon frågar mig ”Hur tycker du jag skall äta för att må si eller gå ner så eller göra si?” Jag svarar då, hur tycker du att du borde äta? 

De flesta svarar utan att blinka, mera grönsaker och mindre godis, socker och onyttigt. Så jag säger till de absolut flesta med detta, så om du börjar i alla fall med att äta 80% av tiden som du anser att du BORDE äta och sen ger dig själv 20% av tiden lite ”utsvävningar”, inom vissa gränser dvs.  

Som exempel, om jag har lill-Lördag på en onsdag, Fredagsmys på fredag, Lördagsgodis på Lördag och 3 rätters på Söndag. Då blir ju genast 80/20 principen ganska svår att hålla. Men har jag 6 dagar där jag äter som jag vet jag borde, oavsett om jag är köttätare, vegetarian, lactovegetarian, rawfood, vegan, Paleo, LCHF, Atkins osv… och sen kanske gör något avsteg på Lördagen, ja då har jag ju lite utrymme för det tänker jag (inom min egen kosthållning då dvs) Man kan också göra som jag, jag äter 80% rätt på en dag, men vill alltid ha en liten chokladbit efter middagen (liiiten är ledordet här) ja då har jag min 20% där, eller om jag tar ett glas läsk eller vad jag nu väljer. Detta för att ingen orkar vara perfekt hela tiden och livet är till för att njutas av så länge som möjligt. Och med 80/20 principen har jag just det, en låååååång njutning med hälsa och balans i livet.  

Det enda inom kost som jag med STOR del avråder från är Gluten och det ”vanliga spannmålet” många idag är så förtjusta i. (det finns några undantag, men inte i dagligvaruhandeln tyvärr än) Just det vete som vi idag får i oss i bakverk, bröd, pasta är framtaget och framodlat för högsta möjliga gluten innehåll. Och vill man fördjupa sig i just gluten finns mycket intressant information, men bra och veta att: 

 1. Det finns ingen som helst näring i vete och gluten som vi behöver över huvud taget. 
 1. Gluten hämmar näringsupptaget i tarmen och allt du därmed äter tas inte upp optimalt 
 1. Gluten kan även ombildas till glutenexorfin och gliadorfin. Dessa ökar problem som hyperaktivitet och skapar försämrad koncentration.  
 1. Alltså med ovan angivet så inser man att gluten är blir väldigt beroendeframkallande. 

Så mitt råd är alltid välj näringsrika livsmedel, saker som har mycket näring då kommer kroppen belöna dig med att må bra och ge dig styrka och bra immunförsvar. 

Några tips!  

(friskriver mig från undantag, då nedan är grova generaliseringar som funkar för många. För individuella råd får man kontakta mig) 

 • Visste du att alkohol förbränns i levern?  
  Så det du äter i samband med att du säg dricker ett glas vin eller en öl måste vänta på kroppen tills den har förbränt alkoholen, SEN kan kroppen ta tag i att börja förbränna det du ätit.  
 • Visste du att alkohol sänker ämnesomsättningen?  
  Alkohol sänker ämnesomsättningen och inte bara den tiden som det tar att förbränna alkoholen, utan i flera dygn efter intaget. Så har  man svårt att gå ner i vikt kanske man skall överväga en vit månad och se vad som händer. 
 • Visste du skillnaden på komjölk och får/getmjölk?  
  Den största delen av mjölkens protein består av kasein. Kasein från får- och getmjölk tillhör typen A2 och är den ursprungliga mjölken, den typ som finns i bröstmjölk och i vår ursprungsko. Alltså mjölken som är nyttig för människan. Dagens komjölk tillhör klassen A1 och den stora skillnaden är A1-beta-kasein och A2-beta-kasein. Hjärtsjukdomar, diabetes, autism hänger ihop med kaseinet från A1.  
 • Jag har märkt att många, men speciellt kvinnor 45+, mår mycket bättre av att utesluta komjölksprodukter och istället äta lite får/get ost om man vill ha ost. Undantaget är Smör/Ghee/klarifierat smör. Dessa har så lite så det går bra. 
 • Många ”äldre” 60+ är inte så benägna att lägga om sin livsstil och att även införa en 80/20 princip känns överväldigande. Så för dem har rådet varit att prova 8:16 fasta. Man väljer fritt att äta under 8 tim/dygn och sen fasta i 16 tim. När jag ville gå ner mina sista kilon gjorde jag just detta. Jag åt mellan kl. 11.30-19.30. Då åt jag Frunch, mellis och Middag. Detta passade mig, men andra tar andra tider som passar dem. När man fastar får man dricka vatten, rent te och kaffe utan socker/mjölk.  

Men det är ju inte bara inom kosten detta är applicerbart, utan man kan applicera det på många saker i livet. Vad behöver du få bättre balans på och lägga energi på? 

Så ut nu och pröva dina nya vingar med ny kunskap och må ditt absolut bästa jag!  

C1 Pro AB har flyttat till Arninge Hälsan

Nu kan vi äntligen välkomna alla våra kunder till vår nya lokal i Arninge Centrum – Arninge Hälsan.
Hitta hit!

Vi öppnar 1 Augusti – 2022 i fräscha nyrenoverade lokaler.
Välkommen att boka en tid!

Ta en liten rundtur och titta på filmen.

Vi ses efter sommaren!

Våra Stora madrasser nu åter i shopen!

Det tog oss 3 mån att få in leveransen av våra stora madrasser, men nu är de åter i lager!

Våra madrasser har varit oerhört populära och efterfrågade så när vi nu fick in en ny omgång förvann många rasande fort, passa nu på att köpa din egen innan de tar slut igen.

C1 Pro tar semester!

Vi på C1 Pro AB kommer att ta semster v.50 – v.52. Vi kommer därför inte att kunna skicka dig några madrasser eller ta emot akuta besök till våra mottagningar.

Vi skickar åter igen madrasser från v.1 – 2022 och öppnar våra mottagningar igen v.2 – 2022.
Glöm inte att du kan fortfarande ”förboka” dig en stor madrass till det gamla priset då vi kommer höja våra priser efter nyår. Skicka din förbokning till info@c1pro.se

Vi vill önska alla våra kunder en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År så ses vi 2022 igen.

C1 Pro AB på Halvåtta hos mig

Härom veckan fick C1 Pro AB möjligheten till lite produktplacering i programmet Halvåtta hos mig.

Undrar du liksom deltagarna vad en sån där ”Kinesisk doktorsugare” är?

Då är du välkommen att boka en tid för koppning hos oss på C1 Pro AB.

Passa på och förbeställ din madrass innan prishöjningen!

Vi har haft tur, våra egna madrasser har varit oerhört populära och uppskattade. Så pass att vi har nya på väg in!

Liten behållare med magnet medföljer din madrass så du kan se PEMF funktionen fungera.

Vårt problem är att frakten har mer än fördubblats i både kostnad och tid. Detta betyder att vi hoppades på att ha vår nya sändning här senast i december (egentligen november), men som läget ser ut just nu kanske vi inte ens har dem här förrän efter årsskiftet.

Vad betyder detta för mig, tänker du kanske?

Jo, våra ”stora” madrasser har varit slutsålda i snart över 2 mån och våra ”mellan” madrasser finns bara ett ytterst fåtal kvar av.

Med de saker som uppstått ovan så kommer vi nästa år att höja priset på våra madrasser väsentligt.

För er som försökt köpa vår stora madrass till vårt extremt förmånliga pris så kommer vi därför erbjuda er att ni kan förbeställa/reservera en madrass och så fort de kommer in så meddelar vi er om detta och ni får också då köpa denna till det ”gamla” priset SEK 5 500:- (+frakt)
Men du får skynda dig, nästa leverans efter denna kan ju då tyvärr dröja till April 2022 någon gång och då till det ”nya” priset.

Så skynda fynda! Reservera dig en madrass idag. Maila oss info@c1pro.se ! Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!
Här kan du också läsa mer om varje funktion i våra madrasser och varför de är så bra, samt lite studier och forskning bakom dessa. https://c1pro.se/pemf-ir-madrass/

Har du sett vår nya webshop?

Nu kan du köpa våra fantastiska PEMF/IR-madrasser genom vår nya webshop.

Våra madrasser är fullmatade med ”extra allt” som bara går att få till i en sån här madrass.
Våra madrasser har PEMF (elektromagnetisk puls), (F)IR-värme (långvågiga infraröda strålar), Foton terapi (rött ljusenergi), Negativ Jonterapi. De innehåller också Turmalin sten, Ametist sten och Jade sten för värmedistribution.

Läs mer på vår hemsida om alla de olika funktionerna: 
https://c1pro.se/PEMF-IR-Madrass

Välkommen in och ta en titt, kanske köpa en?