Verktygslåda

Här nedan är en beskrivning på många av våra verktyg.

AtlasPROfilax®

Med den schweiziska metoden AtlasPROfilax® är det möjligt att få balans kring Atlas. Vi bearbetar Atlas indirekt via muskulaturen. Metoden är varsam och riskfri och det räcker oftast med ett en behandling. Det är mycket ovanligt att man behöver göra om behandlingen.
Några veckor efter din AtlasPROfilax®-behandling får du komma på ett uppföljningsbesök som inte kostar något extra. Då kontrollerar vi resultatet och vakuumkoppar/masserar din rygg och nacke. Självklart är du också välkommen om du inte har några besvär utan bara vill få din Atlas i balans och kanske önskar lite finare hållning. AtlasPROfilax® innehåller två massagetillfällen (djup nackmassage vid första besöket = själva korrigeringen och koppning/massage av rygg och nacke vid andra besöket).
Vi är anslutna till ActiWay och MinFriskvård/e-passi.

Koppning

Koppar av plast eller glas med undertryck placeras på kroppen och lämnar sugmärken efter sig. Tanken är att detta undertryck skall stimulera ökad blodgenomströmning till muskler, bindväv och hud – vilket i sin tur skall lindra värk, öka återhämtning och hjälpa stagnerade muskler få ny cirkulation och därmed hjälpa självläkningsprocessen.

SCENAR/COSMODIC

Alexander Karasev, grundare av ”LET Medical” Research Lab, har utvecklat tre generationer av teknologier som möjliggör återställning av hälsa utan medicinering: TENS – teknik för effektiv smärtlindring, SCENAR – teknik för medicinsk behandling, COSMODIC – medicinteknik – fri regenerering och återhämtning.

SCENAR – behandlingsteknik

I denna teknik förändras impulsen dynamiskt under behandlingen (dynamisk avstämning i enlighet med hudimpedansen). Form och varaktighet för den verkande impulsen ligger nära deras egenskaper till impulsen som efter att ha förvrängts av hudskikt, fettvävnad, muskelvävnader, etc., liknar nervimpulsen. Men den uppträdande impulsens amplitude ökas – på så sätt förstärker den verkande impulsen artificiellt den patologiska signalen. SCENAR är en ”smärtförstärkare” (här betyder ”smärta” smärta upplevelser/sensationer, sjukdomar och andra patologiska tillstånd). Den anpassar dynamiken för förändringar av sin egen signal till dynamiken i förändringar av tillståndet i ”smärtzonen”. Kroppen svarar på detta med förstärkt återställande reaktion, eftersom den tolkar den artificiellt förstärkta patologiska signalen som en riktig. Detta gör att kroppen tränar mer kraftfull reaktion för att klara av ”smärtan”. För att göra det behöver du minst en biofeedback för att korrigera dynamiken av förändringar av impulsen i enlighet med dynamiken i förändringar i ”smärtzonen”.

SCENAR-tekniken gör det möjligt att återställa kroppens funktion till den nivå den fungerade före sjukdomen inträffade. SCENAR återställer homeostas som kroppen hade före sjukdomen.

COSMODIC – restaureringsteknik

Med denna teknik förstärks kroppens återställande funktion direkt, utan att förstärka den patologiska signalen. Här behöver vi mer komplicerade biofeedbacks som ger finjustering av den fungerande impulsen i enlighet med kroppsreaktionens dynamik och inte bara i enlighet med hudimpedansen. Mångfald av biofeedbacks gör det möjligt att involvera både det centrala nervsystemet och lokala regenerativa förmågor i återställande funktion. Nu regleras de uppspelande impulsernas paket (inte bara enstaka impulser) med biofeedbacks, inte bara i enlighet med signalens dynamik (som i SCENAR) utan även enligt justering av signalets spektrum för att uppnå maximal reaktion av CNS , och justering av intervalldynamiken hos impulspaketen, för att involvera lokala återställningsmekanismer. Sammantaget innebär denna process 46 biofeedbacks.

COSMODIC-tekniken underlättar vår kropps förmåga att återställa sig själv på cellnivå också. Kroppen återställer sin funktion genom att använda både dess allmänna reserver (som i SCENAR) och egen potential hos sina celler, vilket ger ”föryngring” av cellerna – återställande av deras normala funktion. Samtidigt som vi underlättar vår kropps förmåga att själv återställa det friska tillståndet på cellnivån, kan COSMODIC teoretiskt inte påverka den biologiska åldern hos en cell, men det kan hjälpa kroppen att använda det naturliga, som Naturen lägger, förmåga att läka sig själv.

Flossning

Flossband – Mjukar upp stela muskler och leder, ökar blodflödet till musklerna och lättar upp muskelrörligheten. Enkelt och effektivt.

Flossband används för att förbättra eller återfå rörlighet efter skada eller sjukdom. 

Syftet är att under kompression ”låsa” mjukdelsstrukturer och på så sätt kunna jobba mer ledspecifikt. Under kompression av banden skapas rörelse över leden aktivt själv eller passivt med hjälp av en kompis. Kompression skapar ischemi (syrebrist) vilket innebär att när man efter 1-2 min arbete släpper på trycket så uppstår det en kraftig ökning av cirkulation i området. Detta resulterar i en avslappning och rörelseökning av muskel och led när man lättar på flossbandet.

Fazer Fascial Therapy

FASCIA THERAPY with FAZER by Artzt Vitality®

Redskap framtagna i samarbete med fascia experten Dr. Robert Schleip och Fascia Research Group.

Denna behandling är riktad till ett mindre område eller specifik skada så som behöver extra djup massage och uppmärksamhet.

Fazer fascia behandlingsredskap är
– lätta att jobba med – sparar terapeutens händer
– får bättre kontakt med den djupa fascian – löser upp djupa spänningar på kortare tid
– passar perfekt i handen
– varje verktyg kan användas på en mängd olika sätt
– finns en tanke bakom varje arbetsmoment – känns behagliga för kunden – framtagna av fascia experten Robert Schleip

Självbehandling

Vi på C1 Pro lämnar ett stort ansvar för din hälsa till dig själv. Vi ger råd, rekommendationer och tips på hur då får en hållbar vardag och livsstil som ger de absolut bästa förutsättningarna för ditt välmående.

Av detta skäl samarbetar vi med flera samarbetspartners för att kunna erbjuda olika produkter, behandlingar, m.m.
Fråga oss nästa gång du kommer vad som kan vara lämpligt för just dig.

PEMF/IR-madrass

Alla våra behandlingar som sker på massagebänk har en Infraröd värmemadrass under handduken. Denna kan regleras till önskad värme. Nu kan vi även erbjuda att du kan köpa din egen IR-madrass från oss. Vi samarbetar tillsammans med en fabrik som tillverkar infraröda värmemadrasser och våra egna IR-madrasser innehåller både Ametist-, Turmalin- och Jade-sten för bästa upplevelse. VI har även Bio-Photonic Light therapy och PEFM (Lågfrekvent Elektromagnetisk puls) inbyggt i våra madrasser.

C1 Pro massage

Vi har utvecklat vår egen massageteknik för att du som kund skall känna att du får ut det absolut mesta av din behandling hos oss.
Många som går på massage eller SPA får en mysig massage som ofta känns bra direkt efter och avslappnande, men när man vaknar dagen efter så känner man inte alltid så stor skillnad.
Därför har vi utvecklat vår egen teknik som är en stor blandning av olika delar och erfarenheter vi samlat på oss sen tidigt 90-tal.
Vårt stora fokus och sättet vi jobbar på är att man jobbar inte hårdare än att kroppen själv hänger med. Man kan inte jobba så hårt att kunden bara spänner sig för då släpper inte några spänningar, men man kan inte heller jobba för löst för då får man inte någon djupgörande effekt eller långvarig effekt. Så tricket är att jobba på precis rätt nivå för just din kropp. Det är sällan mysigt hos oss, men de absolut flesta brukar rapportera att de mår som bäst runt dag 4. Vi har stort fokus på att jobba med orsaken till din smärta och inte arbeta med smärtlindring, då detta är som att bara sätta en lapp över lampan i bilen som lyser. Utan vi jobbar på djupet, både med kropp och själ. Kropp och själ hänger ju som vi all känner till ihop. Därför är vår syn extremt holistisk.
Vi är också mycket vana att arbeta med överrörlighetsproblematik, EDS, käkspänningar, tinnitus, ryggvärk och liknande problem.

Träning

När du kommer till oss för olika behandlingar brukar vi också ge träningstips, övningar du kan göra själv m.m. Linda som arbetar mest på mottagningen är utbildad Friskvårdskonsult och Hälsopedagog. Har vattengympaledarutbildning, gympaledarutbildning, hälsotestledarutbildning och innan PT utbildningar fanns arbetade Linda om PT m.m. på gym och inom Korpens Prima Liv koncept med friskvård m.m. Linda har även tränat Karate i ca 6 år och även har flera GTU utbildningar m.m. Allt för att du skall känna dig trygg med de träningsråd du får hos oss.

Produkter

På vår mottagning säljer vi flera olika produkter och tar in olika produkter. Vi till att du som kund skall känna dig trygg med de saker du köper och därför så är vår huvudverksamhet INTE att sälja dig något. Utan vi tar oftast bara in saker som antingen är svårt att få tag på själv, fyller en funktion som just du behöver eller av smidighet.
För att nämna några av de saker/märken du kan hitta hos oss är Hypoklorsyra från EKODES, Kolloidalt silver, Innate vitaminer, Cranio Cradle, Sacro Wedgy, djävulsklogel, silversalva, kinesiotejp, Myobrace systemet, Bruxoguard och infraröda värmemadrasser.

Något du INTE kommer att hitta hos oss är MLM eller nätverksprodukter så som Fitline, juiceplus, Forever Aloevera, Zinzino eller liknande. Anledningen är enkel, dessa produkter är idag så polariserande att vi väljer att hålla oss neutrala till detta. Vissa har jättebra produkter andra anser vi tar för mycket betalt i förhållande till vad du får och i andra så hittar vi helt enkelt bättre produkter till bättre pris utan att det ingår i något nätverk. Vi önskar att alla våra kunder som kommer till oss visar respekt för detta och inte försöker få oss att börja sälja, alla är fria att välja vad de själva tar och använder däri lägger vi ingen värdering och vi pratar gärna om dina produkter. Men allt bygger på ömsesidig respekt.


Fick höra att jag har en bra höft i sparkarna på fighten idag. Innan atlasprofilaxen har jag alltid fått höra att jag måste ta med höften mera 🤩 rekommenderar verkligen Linda och en Atlasprofilax.

Johanna Lantz


Fantastisk behandling, stor märkbar skillnad i kroppen direkt efteråt. Kroppen ”faller på plats”, axlarna kommer bak och benen känns lika långa vilket förändrar hållningen helt, låsta muskler lossnar. Rekommenderas definitivt!

Annika Bentervall


Boka en tid för dig idag!

%d bloggare gillar detta: